Természetes kő munkalapok

 

Természetes kő munkalapok

A kövek a természetben hatalmas nyomás és hő hatására, évmilliók során jönnek létre. Az ebből eredő szerkezeti és színbeli eltérések minden egyes lapot teljesen egyedivé tesznek.

Nem csoda, hogy a természetes felület érintésre hívogat, lenyűgöző, egyedülálló mintával rendelkezik. A kvarc erek, apró pórusok, finom hajszálrepedések és színkülönbségek nem hibának számítanak, hanem a természetes eredet és állapot egyértelmű jelei.

Termékinformáció

Kérlek, erre figyelj:

– A természetes kő egy természetes anyag. A kvarc erek, apró pórusok, finom hajszálrepedések és színkülönbségek nem hibának számítanak, hanem a természetes eredet és állapot egyértelmű jelei.

– Polírozott vagy sötét felületeken hamarabb meglátszanak a használat nyomai, mint strukturált vagy világosabb felületeken.

– Kérjük, a tervezés során vegye figyelembe kötött szálirány dekorjainkhoz fűzött megjegyzéseinket.

– A mart csepegtetőfelületek fényességben és az anyag szerkezetében eltérhetnek a felület eredeti tulajdonságaitól. Ez nem nyújt alapot reklamációra!

– Az anyag természetéből adódóan az egyes szállítmányok között különbségek merülhetnek fel.

Természetes kő munkalapok lehetőségei

Ha TERMÉSZETES KŐ MUNKALAP mellett dönt, akkor az alábbi lehetőségek közül választhat

– színtől függően ugyan, de általában 20, 30 és 40 mm-es vastagságú munkalap lehetőség

– „A” és „B” oldal is készíthető látszó felületként. Így szigeteknél akár lefutó oldallapokként is használható, melynek mindkét felülete látszódik

– színtől függően polírozott vagy struktúrált felületben kapható

– természetes kő munkalap beépítésekor megerősített alap szükséges, melyeket a Farber szerelői készítenek elő

– csempe helyett kérhető 20 mm-es vastagságban homloklap. Ezekbe konnektorfuratok kérhetőek

– mosogatótálcák beépíthetőek hagyományos módon, szintbe építetten és aláépítetten. Aláépített tálca esetén a mosogatótálca fölött látszódik a kő munkalap éle.

– Aláépített mosogatótálca behelyezését minden esetben a munkalap gyártója végzi el kiszállítás előtt

– a csaplyukfurat gyárilag kerül kifúrásra

– lehetőség van főzőlapok szintbeépítésére. Ehhez olyan típusú főzőlap szükséges, melyekkel ezt meg lehet oldani

– a munkalapokba kérhető mobil konnektor beépítési lehetőség

Rendelés menete

– A TERMÉSZETES KŐ munkalapok kiválasztása bemutatótermünkben történik

– A kiválasztott szín alapján beárazzuk a munkalap árát. Természetes kő munkalaokat nem tudunk folyóméterben számolni. A projekthez szükséges munkalap ára a felhasznált kő mennyiségén kívül függ a (1) vastagságtól (2) látszó, azaz megmunkálandó élek mennyiségétől (3) illesztések számától (4) zsebmarások számától, pl: főzőlap, mosogatótálca (5) konnektor furatok számától (6) csapfurattól (7) mosogatótálca beépítési módjától (8) főzőlap beépítési módjától (9) szöges, sarkos megmunkálásoktól (10) szerelés helyszínétől

– Ár elfogadását követően megtörténik a rendelés. Itt két fontos dolgot kell tudni. Az egyik, hogy a kiajánlott árat a munkalap gyártója akkor tudja garantálni, ha az általa kiküldött ajánlat érvényességi idején belül megtörténik a rendelés, azaz a kő munkalap árának 50%-os befizetése. A másik fontos tényező, hogy a munkalap gyártója fenntartja a kiadott ár változtatásának lehetőségét, amennyiben a munkalap felmérésekor az eredetileg kiadott ajánlathoz képest változás történik. Például: méretek megváltoznak, konnektorok száma változik, derékstögű illesztés helyett 90 foktól eltérő szögillesztés szükséges a falak miatt stb. Természetesen az ár itt változhat felfele és lefele egyaránt.

Gyártás menete

– A konyhabútor szerelési idejét időben jelezzük a munkalap gyártója felé, és szerződünk velük.

– A konyhabútor beszerelését követő napokban van lehetősége a munkalap gyártójának a mérésre.

– A mérési időpontot minden esetben a munkalap gyártója adja meg, természetesen a Megrendelővel – bútor tulajdonosával – egyeztetve. Az időpont kizárólag a gyártótól, annak kapacitásától függ, annak módosításában a Farber nem kompetens. Mivel a mérési időpontot a Farber időben jelzi a gyártó felé, ezért itt probléma nem szokott adódni, kivéve, ha a bútort nem lehet szerelni, mert a lakás nem készült el, és ezt a bútor tulajdonosa időben nem jelezte.

– Mérés után a munkalap gyártására 4-6 hetet kell számolni. Természetesen a mérést követő napokban a kész munkalap szerelési idejét is pontosan meg tudjuk adni.

– Gyártótól függően ideiglenes munkalapot tudunk biztosítani. Ez azt jelenti, hogy amíg a munkalap készül, a Megrendelő ne maradjon munkalap nélkül, tudja használni a konyháját. A munkalapba bekerül egy mosogatótálca, és egy dominó főzőlap is. Bekötésükről a Megrendelőnek kell gondoskodnia.

– A munkalapok kiszállítását, azok beszerelését minden esetben a munkalapok gyártója végzi. Erre az később esetlegesen felmerülő garanciális problémák miatt van szüség. Garanciális javításokat minden esetben a munkalap gyártója végzi.

– A munkalapok karbantartására, ápolására a következő pontban talál útmutatót

– A munkalapok kiszállítása előtti héten kéri be a gyártó a munkalap árának 2. 50%-át. A munkalap kiszállításának feltétele a 2. 50%-os részlet befizetése. Kérjük ezzel mindenképpen számoljon, hogy a kiszállítás időben, akadálymentesen történhessen.

– A munkalap beszerelését követően a Farber szerelői mennek vissza, beépíteni a mosogatótálcát, főzőlapot stb. A tálca és a főzőlap bekötése a Megrendelő feladata.

Ápolási útmutató

A terméskő munkalapok megfelelő ápolása és tisztítása

A terméskő lap tisztítása: Játszi könnyedséggel!

Ha terméskő konyhai munkalap mellett dönt, kialakítások különleges tárházából válogathat: A természet ereje a hidegebb színektől a meleg árnyalatokig minden egyes lap szerkezetében megmutatkozik. Jóllehet a terméskő rendkívül ellenálló anyag, a rendszeres tisztítása nagyon fontos.

A következő tippek segítségével különösen szépen tarthatja terméskőből készült munkalapját:

 • Késsel történő vágás során használjon vágódeszkát, és a forró edényeket valamint serpenyőket megfelelő alátétekre helyezze. Ezzel a repedések, színelváltozások kialakulását, és késének elcsorbulását is megelőzheti.
 • A ráfröccsent folyadékokat a lehető leghamarabb törölje le egy arra alkalmas kendővel. Ezzel különösen világos színű terméskő és színes folyadékok esetén csökkentheti a foltosodás kockázatát.
 • A savtartalmú folyadékokat a lap felületének megóvása érdekében közvetlenül törölje le egy kendő és elegendő víz segítségével.
 • Az olyan finomszemcsés anyagokat mint a homok, amely gyakran például gyümölcsökre vagy zöldségekre tapadhat, a karcolások elkerülése érdekében legjobb közvetlenül eltávolítani a munkalapról.

Mindennapos használat során a terméskő munkalapokkal kellemesen egyszerű dolgozni. Az impregnált felületnek köszönhetően higiénikus és az élelmiszerekkel való érintkezésre alkalmas munkaterületet kap, amelyet egy szempillantás alatt megtisztíthat a szennyeződésektől.

A lap megtisztításához törölje át azt naponta egy nedves kendővel, majd szárítsa meg a felületet egy mikroszálas törlőkendő segítségével. Strukturált felületek esetén enyhe lerakódások jelentkezhetnek. Ezeket kereskedelmi forgalomban kapható zsíroldóval, ecetes tisztítószerrel vagy szappanlúggal, illetve egy szöszmentes pamut ronggyal távolítsa el.

Fontos: A terméskő munkalap tisztításához ne használjon bútorpolitúrokat vagy zsír- illetve viasztartalmú anyagokat. Ezek egy szennyeződést megkötő réteget, képezhetnek, így kedvezőtlenül hatnak a felületre. Savtartalmú tisztítószereket sem ajánlatos használni, mivel ezek kikezdhetik a terméskő munkalap felületét.

A terméskő munkalap ápolása

Karcolások vagy sérülések megfelelő kezelése

Munkalapját eleve impregnált formában kapja meg tőlünk. Ezáltal már kiváló védelemmel rendelkezik foltokkal szemben. E védelem fenntartása érdekében rendszeresen frissítse az impregnáló réteget.

Ajánljuk, hogy évente egy-két alkalommal kezelje a felületet „Lithofin Fleckstop W” készítménnyel. Ez egy vízalapú impregnáló anyag. Segítségével fenntartható a foltok elleni védelem, és még könnyebben tisztíthatóvá teszi a terméskő felületét.

A finom karcolások még egy olyan ellenálló anyag esetében is normálisnak számítanak, mint a terméskő. Ezek viszont nincsenek hatással a munkalapok pozitív tulajdonságaira. A karcolások minimalizálása érdekében rendszeresen olajozza újra a lapot.

Farkas Péter

Cégvezető

Természetes kő munkalapok Referenciák

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 3 =

Farber konyhabútorok - szolgáltatási kör és terület

 • gardrób Sopron vonzáskörzete
 • bútorgyártás Burgenland
 • fürdőszobabútor Észak-Dunántúl
 • modern konyhák Budapest
 • konyha Ágfalva
 • konyhabútor Harka
 • farber Mattersburg