Laminált munkalapok

Rétegről rétegre minőségi termék! A Lechner minden egyes lamináltmunkalapja több papírrétegből áll. Ezeket speciális gyantával itatják át, összepréselik, és egy minőségi fatartólaphoz ragasztják. A legfelsőréteget egy robusztus borítás védi, és lehet színezett vagy nyomtatott. Az eredmény egy olyan termék, amely fantáziadústól természetesig terjedő dekorjaival és realisztikusfelületi szerkezetével kiválóminőséget sugároz.

Termékinformáció

  • A természetes kő vagy fa külső, a stílusos minták és színek vagy a matt és magasfényű felületek – Egy laminált konyhai munkalappal számtalanlehetőség áll rendelkezésére.
  • A dekor védelme érdekében bevonattal ellátott munkalapot egy pillanat alatt megtisztíthatja, és ellenáll az ütközéseknek illetve ütéseknek.
  • A Lechner laminált munkalapjai a vízszerelvény furatánál és a mosogatóterületén speciális vízálló gyantával van ellátva. Ez megakadályozza a felpúposodást, és munkalapját erős igénybevétel mellett is tartóssá teszi.

Laminált munkalapokban rejlő lehetőségek

Pár gondolat a LAMINÁLT MUNKALAPOKRÓL:

– A laminált munkalapokat a gyártók többségénél szálban (4,1 m) lehet megvásárolni. Kivételek ez alól a Lechner munkalapjai, melyeket szekcionáltan, az adott méretre szabottan kérhetjük. Ez egy adott konyha esetében lehet előny illetve hátrány is, ha a költségeket vesszük alapul.

– A gyártók színkollekciói eltérőek, ezért sok esetben a kiválasztott szín határozza meg, mely gyártó munkalapja kerül beépítésre

– Abban az esetben, ha a konyhabútor munkalapja valamilyen egyedimegoldással készül, akkor olyan gyártót kell választanunk, mely szolgáltatásaiban szerepelnek az adott lehetőségek. Ilyen lehet például az egyedivastagságú – 2 vagy 6 cm – munkalap, az élbe ültetett megoldás, a gyárilag elkészített 45 fokos sarok munkalap, az alu élzárt vagy brillant élzárás, szigetesetében kétoldalt dekorozott lefutó oldal, színazonos hátlap, gyárilag beépítettmosogatótálca stb. Ezáltal a választható színek az adott gyártó színeire korlátozódnak.

– A laminált munkalapok árban a legkedvezőbbek a munkalapok között. Azon belül is a gyári postformingolt élű, 4 cm vastagságú munkalapok.

– Régebben a 3 cm vastag munkalapok voltak leginkább alkalmazva, melyek 10mm-es rádiusszal készültek. A változó trendek miatt manapság már a 4 cm vastagságú, 5 mm-es rádiuszú, gyári posztformingolt élű munkalapok számítanak az alap munkalapoknak

– Ha vásárláskor az ár számít leginkább, akkor a 4 cm-es, gyári posztformingolt élű munkalapot érdemes választani. Az ilyen munkalappal szereltkonyhabútoroknál a munkalap elülső éle gyári él – tehát a préselt dekor ráhaljik az élre, majd alul befut még pár cm-ert a vizorig – míg a vágott, rövid élek színazonos, 2 mm vastag élzáróval kerülnek lezárásra.

– Ez a megoldás nem mindenkinek tetszik, még akkor sem, ha vízzárás szempontjából a gyári éllel ellátott munkalapok a legstabilabbak. Esztétikaiszempontból kifogásolható, hogy a hosszanti és a rövid élek máshogy néznek ki, de őszintén megmondva ez leginkább csak akkor probléma, ha sziget is van a konyhában

– Elérkeztünk a laminált lapok másik verziójához, ahol az összes látszó él, egy úgynevezett színazonos PVC élzárót kap. Ez a megoldás is stabil, még ha kicsit kevésbé is, mint a gyári éllel ellátott munkalapok.

– Ezek a vastag élzárt munkalapok folyó méterenként pár ezer forinttal már drágábbak, de sok esetben kikerülhetetlenek

– Valakinek egyszerűen csak ez tetszik, egységesebbé válik például a konyhasziget munkalapjának összes éle. De néha szükséges is ezt a megoldást választanunk. Például akkor, ha a konyhában valahol a munkalap lefutóoldallapként is szerepel. Ebben az esetben annak érdekében, hogy a vízszintes és függőleges lapok élrádiuszai pontosan illeszkedjenek, minden élnél a vastagélzárást kell alkalmaznunk.

– 2 és 6 cm vastag munkalapoknál kizárólag a vastag élzárt élmegoldás működik

– A különböző gyártók munkalapjai nem csak színben különböznek, hanem felületükben is. Az olcsóbb munkalapoknak van en egy színe, esetleg egy kisebb felületi struktúrája, ami általában nincs szinkronban. Ezek általában az alapárastermékek.

– Léteznek mélyebb struktúrral készült lapok, melyek rajzolatai szinkronban vannak a mélynyomott struktúrával. Ezek a minőségibb, leginkább élethűbb megoldások. Áruk is egy kategóriával magasabb,

– A fent felsorolt jellemzők között laikusként nem egyszerű navigálni, de információnak, kérdések összegyűjtésének úgy gondolom hasznos lehet. Személyes megbeszélésekkor ezek a kérdések le szoktak tisztulni, ezért javaslom kérdezzenek bátran..

Rendelés, gyártás menete

MEGRENDELÉS ÉS GYÁRTÁS:

– A laminált munkalapoknál a rendelés, de főleg a beszerelés sokkal egyszerűbb, mint a kő vagy kerámia lapoknál. Az ár könnyebben kalkulálható, és a munkalapbeszerelése is minden esetben a konyha beszerelésével egyidőben történik,mivel helyszínen méretre szabható anyagokról van szó.

Laminált munkalapok Referenciák

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + tizenhét =

Farber konyhabútorok - szolgáltatási kör és terület

  • nappali bútor Burgenland
  • farber konyha Észak-Dunántúl
  • farber Harka
  • konyhabútor Graz
  • konyha Sopron
  • modern konyhák Mattersburg
  • modern konyhabútorok Sopron vonzáskörzete