HOGYAN VÁLASSZ KONYHABÚTORT?

A konyhabútor vásárlás egy hosszútávú befektetés, ezért a végső döntés előtt érdemes alaposan mérlegelni a lehetőségeinket. Első lépésként a konyhánk jellegzetességeit kell felmérnünk, ami sok mindent meghatároz – a leendő bútor méretét, kialakítását, stílusát is.

A KOMFORT ÉS A PRAKTIKUS HELYKIHASZNÁLÁS JELENTŐSÉGE!

Bár a külső megnyerő, de mégis a funkcionalitás a fő szempont egy konyhabútor esetén. Választáskor az alapján gondoljuk át a bútor kiválasztását, hogy milyen jellemzőkkel bír a konyha, és mennyi hely használható ki. Kisméretű konyha esetén például ajánlott egy olyan kompakt kialakítású bútor, amelybe több készülék is beleépíthető. A jobb helykihasználás érdekében ilyenkor elvetendő ötlet a polcok alkalmazása, helyette javasolt a magasabb felső elemek kialakítása.

A teret optikailag tágíthatjuk a színekkel való játékkal is. A nagyobb terek esetén persze könnyebb a dolgunk, ekkor bátrabban lehet játszadozni az elemekkel, például blokkszerű tároló-szekrények alkalmazásával. Az alsó sorba lehetőség szerint a minél több fiók elhelyezése tárolás szempontjából rendkívül hasznos. Tökéleteset akkor alkotunk, ha a tárolást, konyhai munkákat, közlekedést a lehető legkomfortosabb módon oldjuk meg, összhangban a dizájnnal!

HOGY NÉZZEN KI A BÚTOR?

A konyhabútor külsejére vonatkozóan a legfontosabb információk egyike az, hogy milyen stílusú bútort szeretne a megrendelő. Teljesen más elvek alapján tervezünk meg egy rusztikus, régies stílusú bútort, mint egy modern darabot. Ez azért szükséges, mert eltérő elemeket alkalmazunk, a végső terméknek a lakás többi bútorához is illeszkednie kell. A kényelmes munkához érdemes ügyelni az ergonómiára, és a bútor kényelmes használhatóságára is. A bútor méretét szabványok határozzák meg, de az igény szerint változtatható – ha az átlagosnál magasabbak vagyunk, kérhetünk magasabb bútort, így lesz kényelmes a munka.

Mielőtt elterveznénk az ideális bútort, gondoljuk át azt is, hogy nem ugyanazok az igények jellemzőek egy nagy családi házban, mint egy fiatal, egyedülálló férfi lakásában. A választás attól is függ, hogy mennyire hosszútávra tervezzük a bútor használatát, ez tükröződik a felhasznált anyagokban, árban.

By | 2017-10-12T15:16:05+00:00 October 12th, 2017|Uncategorized|0 Comments